More Website Templates @ TemplateMonster.com. August27, 2012!

„Иницијативом до заштите животне средине у општини Опово“

Удружење ИНИЦИЈАТИВЕ МЛАДИХ ОПОВО је потписало уговор са Министарством пољопривреде и заштите животне средине  о реализацији пројекта под називом „Иницијативом до заштите животне средине у општини Опово“

 

DSCF4728

Удружење ИМО ће реализацијом овог пројекта деловати на унапређењу свести младих и осталих суграђана о важности заштите животне средине у својој локалној заједници и то првенствено вода и водених површина. План пројекта је да се у месецу октобру анимирају и остале организације цивилног друштва са територије општине и да се у сваком месту организује округли сто како би се што већи број грађана заинтересовао за учешће, у склопу чега би им Удружење представило значај примене законске регулативе на нивоу локалних заједица везаних за протокол о води и здрављу, какво је тренутно стање у нашој локалној заједици и како да се такво стање промени.

DSCF4731

 

Након тога у плану је да се у периоду новембру организује једна акција уређења приобаља Тамиша, али и паркова у центрима насељених места, у тој акцији би се укључила и основна школа где би деца имала прилику да кроз рад и дружење уче о очувању вода и животе средине уопште и утицају истих на њихово здравље. Осим чишћења удружење је планирало да са својим волотерима прво самостално изради, а потом и постави канте за одлагање смећа тамо где се укаже реала потреба.

Позивамо све заитересоване да прате нашу веб презентацију и фејсбук страницу и да се укључе у реализацију овог пројекта.

 

Служба за односе са јавношћу

 

ИМО тим