More Website Templates @ TemplateMonster.com. August27, 2012!

Пројекти

Препоруке за унапређење транспарентности у раду органа општине Опово

Препоруке које се налазе пред вама настале су као резултат пројекта “Ка унапређеној транспарентности и информисаности у опшини Опово коју су Иницијативе младих Опова спровеле у сарадњи са Центром за развој демократског друштва “Еурополис из Новог Сада.

Read more: Препоруке за унапређење транспарентности у раду органа општине Опово

Рангирање општине Опово према критеријуму транспарентности

Пред вама се налазе резултати истраживања о транспарентности у раду органа општине Опово до којих су засебно дошли Београдска отворена школа, Транспарентност Србије и Дирекција за електронску управу.

Основна сврха пројеката “Ка унапређеној транспарентности и информисаности у општини Опово” који Иницијативе младих Опово реализују у сарадњи са Центром за развој демократског друштва “Еурополис” из Новог Сада јесте да се унапреде ови показатељи.

Read more: Рангирање општине Опово према критеријуму транспарентности

Одржане трибине у Сакулама, Сефкерину, Баранди и Опову

У оквиру реализације пројекта “Ка унапређеној транспарентности и информисаности у општини Опово” током 16. и 17. априла одржане су трибине са грађанима месних заједница Сакуле, Сефкерин, Баранда и Опово.

 

Read more: Одржане трибине у Сакулама, Сефкерину, Баранди и Опову

Одржане обуке и округли сто

 

У петак 6. маја у сали Скупштине општине Опово одржана је обука за постављена лица и запослене у општинској управи општинe Опово посвећена теми проактивне транспарентности. Сврха организовања ове обуке била је да се руководиоцима и извршиоцима запосленим у органима општинске управе подигне свест и укаже на значај проактивне транспарентности, односно да им се пружи прилика да се упознају са основним принципима и методама овог приступа информисања јавности. Обука је, самим тим, имала за циља да пружи допринос изградњи капацитета општинске управе за проактивно информисања грађана општине о свом раду и питањима од јавног значаја, односно за веће укључивање грађана у процесе доношења одлука.

Read more: Одржане обуке и округли сто

Резултати анкете о раду општинских власти

Пред вама се налазе резултати анкете о транспарентности рада органа општинских власти коју су чланови Иницијативе младих Опово спровели током марта и априла на репрезентативном узорку од 102 грађана општине.

Read more: Резултати анкете о раду општинских власти