More Website Templates @ TemplateMonster.com. August27, 2012!

Пројекти

„ИНИЦИЈАТИВОМ ДО ИНФОРМАЦИЈЕ“

ПРОЈЕКАТ „ИНИЦИЈАТИВОМ ДО ИНФОРМАЦИЈЕ“ СУФИНАНСИРАН ЈЕ ОД СТРАНЕ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ И МЕЂУОПШТИНСКУ САРАДЊУ.

Адреса, телефон и радно време. Потребна документација за упис у евиденцију. Предности које остварују лица на евиденцији. Због чега су потребне потврде са евиденције. Информисање корисника. Статистика броја незапослених грађана општине Опово.

 

 1959 Inicijativom Flajer Spolja Def 1   Copy

Канцеларија испоставе Националне службе за запошљавање филијале Панчево налази се у Опову, улица Бориса Кидрича број 9, телефон 013 / 681 - 259. Канцеларија за странке ради сваког радног дана од 08:00 до 14:00 часова. Закључно са данашњим датумом на евиденцији испоставеНСЗ Опово налази се 1403 грађана наше општине што представља око 16% радно способног, пунолетног становништва, а алармантан податак је да се овај број из године у годину повећава.

Када се лице први пут пријављује на евиденцију Националне службе за запошљавање потребно је на увид доставити попуњену радну књижицу од стране општине, важећу личну карту и диплому о завршеној школи или сведочанство. Ова документа се достављају само на увид, након чега се кориснику враћају.

27349

Евиденција (редовно јављање) се врши до 90 дана. У случају не одазивања на редовно заказану евиденцију лице се брише из евиденције, а у случају неоправданог кашњења прописује се забрана на картону у периоду од 6 месеци. Када је у питању оправдано кашњење у обзир се прихватају лекарска документација због болести и смтрни случајеви у породици. Приликом пријављивања у НСЗ сва лица добијају потребна обавештења о својим обавезама у вези редовног јављања на евиденцију.

У тражењу посла грађани не морају нужно бити пријављени на евиденцији Националне службе за запошљавање, осим када послодавац то изричито тражи у конкурсној документацији. Послодавци потврду траже пре свега у случајевима када користе државне субвенције. Послодавац има право на субвенције приликом отварања нових радних места и добија бесповратна средства од стране државе. У том случају послодавац контактира службу НСЗ, која врши селекцију али само лица са евиденције НСЗ.

Потврде да се лица налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање издају се за:

- остваривање права на новчану социјалну помоћ;

- остваривање права на дечји додатак;

- евидентирање лица код друге службе;

- остваривање права на бесплатне стоматолошке услуге;

- приказ суду, приказ банци, ослобађање такси;

- за конкурсе преко НСЗ: нова запошљавања (отварање нових радних места преко послодавца) и самозапошљавања (када лице региструје своју делатност).

За издавање здравствене књижице грађани не морају бити на евиденцији НСЗ.

 

На огласној табли канцеларије НСЗ у Опову редовно се истичу актуелни огласи. Информатор Огласи (за посао) излази сваке среде и може се у канцеларији бесплатно преузети.