More Website Templates @ TemplateMonster.com. August27, 2012!

Пројекти

Рангирање општине Опово према критеријуму транспарентности

Пред вама се налазе резултати истраживања о транспарентности у раду органа општине Опово до којих су засебно дошли Београдска отворена школа, Транспарентност Србије и Дирекција за електронску управу.

Основна сврха пројеката “Ка унапређеној транспарентности и информисаности у општини Опово” који Иницијативе младих Опово реализују у сарадњи са Центром за развој демократског друштва “Еурополис” из Новог Сада јесте да се унапреде ови показатељи.

 

Истраживање транспарентности јединица локалне самоуправе које је спровела Београдска отворена школа у периоду од 11. фебруара до 30. јула 2015. године утврдило је да су на сајту општине Опово доступна 4 од 13 документа од јавног значаја (30,7 одсто), док доступност информација у информатору износи 47,6 одсто.

 

Истраживање Транспарентности Србије о транспарентности јединица локалне самоуправе показало је да се према индексу локалне транспарентности за 2015. годину општина Опово налази се на 116. месту са индексом 29.

 

Према извештају Дирекције за електронску управу о Усклађености веб презентација јединица локалне самоуправеса документом “Смернице за израду веб презентација органа државне управе, органа територијалне аутономије и јединица локалне самоуправе” општина Опово заузима 88. место са 122 бода.

 

 Ltb